Egy őrült Nanowrimo

Az egész úgy kezdődött, hogy April Faye-el közösen elkezdtünk regényt írni, még október vége felé, és mivel annyira mélyre rántott minket a sztori, hogy ki se tudtunk volna mászni belőle. És milyen jól tettük...



Nanowrimo alatt nem lehet szépen írni, úgyhogy meg sem próbáltunk szépen fogalmazni, sem pedig leírni olyan dolgokat, amiket már úgyis megbeszéltünk, és komplett jeleneteket hagytunk ki. De ez végülis minden történettel hasonlóképpen van. Az első vázlat akkor is első vázlat, ha valaki ennél több időt szán rá.


De mi is történt?
Fogalmunk sincs, hogy mikor aludtunk vagy ettünk, mert mindketten végigdolgoztuk a novembert, és ehhez képest is olyan szószám jött össze, amilyet egy hónap alatt még nem láttam. 



Az új történet a Farkastörvény címet viseli, korábban már volt egy poszt róla a blogon, és az már biztosnak tekinthető, hogy 18+-os lesz. 

 Ez egy olyan hónap volt, ami felnyitotta a szemünket: minden, ami az írás útjában áll, csak kifogás. Hitegettük magunkat, hogy nincs időnk, nincs energiánk írni, pedig csak egy jó sztori kell. És akkor, ha a történet elég jó, és elég lelkesek vagyunk, egy hónap alatt a 160ezer szó sem kizárt. Mert lehet, hogy ketten írtuk ezt a regényt, de sosem írtuk egyszerre, hanem egymásnak válaszolgatva, párbeszédes, minimál-leírásos formában, összebeszélve, hogy hogyan is alakítsuk a történetet. És kihasználva minden pillanatot: a munka utáni órákat, a munkában lévő üresjáratokat, a hétvégi hajnalokat... (nem túlzás, tényleg volt, hogy hajnali négyig fennmaradtunk.)



De megérte. Minden pillanata megérte.
Három kötet első változata készült el egyetlen hónap alatt, és a történet olyan fordulatokat vett, hogy néha még mi is lesápadtunk, hogy vajon hogyan kellene kihúzni ebből a nagy rakás szerencsétlenségből a kedvenc szereplőinket. De még élnek. És van néhány újoncunk, akik még nem is tudják, mibe keveredtek... :)


És mivel a három kötet nem elég - sőt, összesen már négy, mert októberben is elkészült egy -, most épp az ötödiket írjuk. Nem lenne meglepő, ha a történet tovább bonyolódna karácsonyig, és bár megfogadtuk, hogy egy cseppet lassítunk a nanowrimo után, ez a tegnapi és a mai tapasztalatok alapján nem nagyon fog összejönni.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Csuka-átok - könyvajánló

A valószerűtlenség elmélete - könyvajánló

Ahol behatol a fény - könyvajánló