Bosszúállók Book Tag - Végtelen háború kiadás

Ezúttal April Faye alkotott egy book taget, a legutóbbi-legnagyobb moziélményünk kapcsán. Szóval lássuk, kinek mi jut eszébe a Bosszúállókról! 
Először is azt, hogy nekem mi jut eszembe róluk, mert voltam olyan szerencsés, hogy wordben kaptam a kérdéseket :D

Amerika kapitány, az első bosszúálló – egy régi kedvenc 

Ezt a trónt még mindig J. K. Rowling: Harry Potter birtokolja. Ez az a sorozat, amit a legrégebb óta szeretek, és nem is sokára újra akarom olvasni. Kamaszkorom meghatározó élményei kötődnek hozzá. 

Fekete Párduc – egy új kedvenc 

Ebből van sok :) Mostanában egy csomó könyv vándorolt a "kedvencpolc"-ra. Viszont ha nem is a legutóbbi kedvenc, de örök kedvencnek ígérkezik Andy Weir: A marsi :)

Tony Stark – kedvenc high tech világ 

Itt is komoly verseny alakult ki, de mivel azok a világok, amiket nagyon szerettem, mint high tech világok, totálisan elpusztultak, ezért a Ernest Cline: Ready Player One-t említeném. Lehet, hogy ez a világ sem csillog-villog, de a digitális részei szuperek, nagyon jól ellennék benne :D (Szörnyű a könyvborító, ami nekem is megvan, úgyhogy filmeset kaptok, mert az szép.)

Thor – Kedvenc fantasy világ 

Ellőttem a Harry Pottert, mi? Legyen a Tolkientől a Gyűrűk ura, mert magát a könyvet itt-ott unalmasabbnak tartom a kelleténél, a világ kidolgozottságában, "élhetőségében" magasan ver nálam mindent.

Hulk – Egy főszereplő, aki álarcot visel, és másnak mutatja magát, mint amilyen valójában 

Ilyen a jó főszereplő, nem? :D August, Victoria Schwab: Egy kegyetlen dalból. Ugyan látjuk a valódi arcát is, de épp elég titka van, és épp elég sokáig játssza az ember szerepét ahhoz, hogy megfeleljen a követelményeknek. Nagyon szerettem azt a karaktert :)

Fekete özvegy – egy haszontalan főszereplő, aki keveset tett hozzá a saját történetéhez 

Louis, az Anne Rice: Interjú a vámpírral főszereplője, aki folyton csak elszenvedi a történéseket, és folyamatosan azon siránkozik, hogy el kellett szenvednie őket... Naná, hogy a sorozat második kötetétől Lestat lépett előtérbe. Egyébként a könyvből készült filmet nagyon szeretem, de Louis karaktere - főleg a történet elején - szörnyű :D

 

Harcigép – egy könyv, amiről tudod, hogy olvastad, de már nem emlékszel a történetére 

Robert Muchamore: Kerub - az újonc. Van egy ilyen könyvem. Tuti, hogy olvastam. Valami random gyerekregény...(egyébként melyik volt az a Harcigép? :D )

Dr. Strange – Egy ütős sorozatnyitó kötet

Brendan Reichs: Nemezis projekt - Az első szakasz. Ugyan vannak benne bukkanók, és nem feltétlenül szimpatikus mindenkinek mindkét főhős (nekem igen :D), de a könyv nem igazán hagyott aludni. A vége meg... hűha.

Sólyom – Egy folytatás, ami nem volt olyan jó, mint az első könyv 

Richelle Meadtől a szukkubuszos sorozata nem indított rosszul - igaz, kiemelkedően jól sem - de a második kötet után nem véletlenül kaszálták el nálunk. Nem volt jó az a könyv.

Pókember – Egy depiend, ami megríkatott 

Nem szoktam sírni könyveken, szóval ennyire depibe sose mentem. De ha összeszámolom minden olvasmányélményemet, akkor tessék, Rómeó és Júlia. Az a klasszikus, William Shakespeare-től. 

Gamora – Egy könyv, amiben badass a női főszereplő 

Laurell K. Hamilton: Anita Blake! Az első három kötetben nagyon-nagyon, utána picit kevésbé, aztán meg nagyon nem, de ő a legbadassebb csaj, akiről valaha olvastam. Annyira, hogy tőle tanultam meg a badass szót. És nem, ezt a szót nem lehet magyarul ragozni.

Vízió és Skarlát boszorkány – egy tragikus szerelem, amiben elmaradt a happy end 

Fura, de szerelmi szál szinte mindenhol van. Mégis, Mark Lawrence-től a Tövisek hercegét hoznám fel. Ott érezhető, hogy melyiknek kellene lennie a valódi szerelmi szálnak, és hogyan kellene alakulnia, és aztán mégis...

Bucky – Egy könyv, amiben emlékezetesebbek a mellék karakterek, mint a főszereplő 

Takami Kósun: Battle Royale, mármint az eredeti. Mondjuk sok karaktere senkinek nem volt, de a főszereplőé aztán végképp nulla felé tendált. Mindenki más előtörténete, meg-megvillanó karaktere érdekesebben alakult az övénél.

Űrlord, Mantis, Drax, Mordály, Groot – Squad goals, egy olyan baráti társaság, aminek szívesen lennél a tagja 

Cassandra Clare: Csontváros. Jó a csapat, nagyon tetszik a köztük lévő dinamika, rokoni, baráti és szerelmi szálak sokasága, a humoruk és az életstílusuk. Lehetek árnyvadász?

Loki – kedvenc megtért rosszfiú 

Samm a Részlegesekből, Dan Wellstől. Nem indít könnyen, és nem is igazán rosszfiú - a szó szoros értelmében nem az - de nagyon a szívemhez nőtt a sztoriban.

Thanos – egy negatív szereplő, akivel valahogy mégis tudsz azonosulni

Eli Ever. Valamiért Victoria Schwab úgy ír, hogy minden rosszfiúval tudok azonosulni. Meglehet, a Viszályból Victorral is így vagyok... 




Köszönöm szépen a book taget April Faye-nek, egyúttal megkérem, hogy töltse ki ő is :D És ha valakinek megtetszik ez a tag, töltse ki bátran, és linkeljen minket :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Csuka-átok - könyvajánló

A valószerűtlenség elmélete - könyvajánló

Ahol behatol a fény - könyvajánló